Nézd meg, mielőtt odautazol

Fedezzük fel a legjobb helyeket itthon!

Utazz Itthon - 19.rész - BALATONLELLE

Milyen MOST a Balatonon nyaralni? Teltház van? Érdemes még szállást foglalni?

2020. július 08. - watchman

Kedves Olvasóm!

Bizonyára Benned is felmerült a kérdés, hogy idén érdemes -e elhalasztani a külföldi utazást és belföldön tölteni a szabadságot. És ha így döntesz, vajon más is így dönt -e majd, és ha igen, vajon telt strandokat találsz majd?

Nos erről is szól ez a bejegyzés. Nézd meg a videót fent, majd olvasd el a cikket.

Az idei második utunk a korlátozások megszűntetése után, Balatonlellére vezetett. Balatonlelle a Balaton déli partján, Siófoktól nyugatra, Budapesttől 136 kilométer távolságra fekszik. Központján a 7-es főút halad végig kelet-nyugati irányban, közigazgatási területén áthalad, a parttól kissé távolabb az M7-es autópálya is.

Strandok:

A Napfény strand és élményfürdő a település egyik legnépszerűbb turisztikai attrakciója. A strandon 2008-ban homokos partszakaszt alakítottak ki a tó medréből kikotort homokból, mely tengerparti hangulatot idéz, és a kisgyermekes családok paradicsomává vált már az átadás évében. Emellett itt található az élményfürdő is, ahol jelenleg három medence valamint egy szaunaház működik.

Ha azonban egy kicsit nyugatabbra tartunk, megtaláljuk a szabadstrandot, amit szívből ajánlok Mindenkinek, mert sokkal kevesebben voltak, nem volt nyüzsgés, és valójában sokkal több árnyékos hely van, ami jól jön, ha 7 ágra süt a nap. 

Ha megéheztünk a strandolás közben vagy után, ajánlom a Margaréta gyorsbüfét, mert nagyon finomak az ételek, és például ha a vacsorát oda időzítjük, falatozás közben a naplemente és a Balaton látványa tárul elénk.

A strandok nyújtotta kikapcsolódás után érdemes felkeresni Balatonlelle mediterrán hangulatú központját a Szent István teret és a hozzá csatlakozó sétálóutcát, ahol esténként sok ember gyűlik össze. Sokszor kirakodóvásárok vannak, illetve fagyizók, koktélozó helyek. E térből indul a platánfákkal szegélyezett Móló sétány is, melyen át egészen a Balaton partig sétálhatunk. A Móló sétányon lévő éttermek is finom ételeket szolgálnak. Ha kisétálunk a vitorlás kikötőbe, nagyon szép a naplemente...

Ha esetleg nincsen strand idő, érdemes kirándulni a Gömbkilátóba ami nagyon közel van Balatonlelléhez és mellette egy klassz kalandpark is van, ami akár egy egész napos programot magába foglalhat.

És akkor a tapasztalatokról:

Hétköznap nem voltak sokan sem a strandon, sem a központban este. Péntek estétől Vasárnap estéig azonban nagy a tömeg. Mind a strandon, mind a központban. Ha esetleg a tömeget elkerülnéd, kerüld a hétvégi szállásfoglalást.  

Ha tetszett a cikk, oszd meg a Facebook-on. Köszönöm!

Ha pedig van saját tapasztatod, írd meg a cikk alatt kommentben.

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonutazz.blog.hu/api/trackback/id/tr2415989730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása