Nézd meg, mielőtt odautazol

Fedezzük fel a legjobb helyeket itthon!

Utazz Itthon - 5.rész - Szentendre

2018. október 28. - watchman

Egy újabb vasárnap, újabb ajánló:

Szentendre a Visegrádi-hegység keleti részén helyezkedik el, északról Leányfalu követi, a Duna túloldalán pedig a Szentenrei-sziget helyezkedik el, délről pedig a főváros határolja.

Megközelítése:

Tömegközlekedéssel Budapestről a H5-ös Hévvel ami a Batthyányi térről közlkedik, autóval pedig a Szentendrei úton, illetve a Megyeri hídról közelhíthető meg.

Látnivalók:

Szentendre azért is különleges látnivaló, mert a kis zegzugos utcák a színes házakkal nagyon impozáns látványt kínálnak, de ha lesétálunk a Duna partra, akkor hangulatos kávézókat találunk, ahol egy jó kávé mellett elmerenghetünk a látnivalóban, vagy éppen egy kellemes sétát tehetünk a Duna mellett.

Babakocsival is könnyen lehet közlekedni, ezt élesben is teszteltük. 

Ha autóval érkezünk, érdemes a belvárostól minél távolabb parkolni, mert elég nehéz parkolót találni, és a parkolás sem túl olcsó, ha egészen a város közepén szeretnénk megállni. Az én javaslatom erre, hogy a 11-es útról a Duna Korzóra kanyarodjunk rá, és onnan kb. 3 percre találunk parkolót. Onnan pedig 5 perc sétára vagyunk a belvárosi résztől, ráadásul végig a Duna mentén sétálhatunk.

Éttermek és kávézók:

Éttermek közül a Christine éttermet ajánlom, finomak az ételek és az ebéd vagy vacsora közben a szép panorámát lehet látni.

Emellett persze van számos kávézó és étterem, érdemes őket kipróbálni, a kellemes nyugodt légkör, a jó levegő és a táj garantáltan elfeledteti a hétköznapi mókuskereket. :)

Ha tetszett az ajánló, iratkozz fel a YouTube csatornámra és kövess a Facebook-on, mert minden Vasárnap érkezik egy új ajánló.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonutazz.blog.hu/api/trackback/id/tr7414328047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása