Nézd meg, mielőtt odautazol

Fedezzük fel a legjobb helyeket itthon!

Utazz Itthon - 14.rész - BALATONFÖLDVÁR

a Balaton nyugodt arca

2019. július 27. - watchman

Van az úgy, hogy nem zsúfolt strandra, zajos sétálóutcára vágyunk. Ha Te is így vagy ezzel, olvasd el, miért is ajánlom Balatonföldvárt.

Balatonföldvár 120 km-re van Budapesttől, ez ha nincs nagy forgalom az M7-es autópályán, akkor kb 1 óra 15 perces utazási időt jelent.

A település Szántód és Balatonszárszó között helyezkedik el. Ez egyébként azért is hasznos lehet, mert ha éppen nincs strandidő, az egyik legjobb program, hogy átkompozunk Tihanyba, ott is nagyon sok szép látnivaló van. Az apatáság mellől pedig nagyon szép panoráma van a Balatonra.

Visszatérve Földvárra. Két külön strandja is van, Nyugati és Keleti strand.
Gyerekekkel érkezőknek a Keleti strandot ajánlom, van homokos part, ami a gyerkőcök ideális játszóhelye. Van fedett homokozó, hinta, és sok-sok fa, ami árnyékot jelent.A strandbelépők eleve nem vészesek, de ha kiváltjuk a turisztikai kártyát, amit a központban lehet, akkor további 20%-os kedvezményt is kapunk.

A két strand között a kikötő van, érdemes oda is kisétálni, vannak éttermek, büfék, ha megéheznénk a séta közben. Ajánlom a sétát naplemente idejére időzteni, mert csodás naplementét lehet innen végignézni.

A Kvassay sétányt is érdemes felkeresni, mert nagyon szép fasor és végig a Balaton partján húzódik. Árnyékos, tehát napsütéses időben is kellemesen lehet végig sétálni. Vannak padok, ahonnan kényelmesen ülve, élvezhetjük a balatoni tájat.

A másik nagy kedvencem a Hajózástörténeti Látogatóközpont volt. 
Hatalmas kilátó, hihetetlen panoráma a Balatonra, és egy kis múzeum. 
Mindez úgy van felépítve, mintha egy óriási hajó lenne. Nagyon ötletes.

Mellette pedig egy remek játszótér, ami el is van kerítve, hogy a gyerkőcök nyugodtan tudjanak játszani.

Nézd a kis összefoglaló videót, és ha kedvet kaptál, látogass el ide. 
Nem fogod megbánni! Nekem nagyon tetszett!

Ha tetszett a videó, iratkozz fel a YouTube csatornámra és kövesd a Facebook oldalamat, hogy ne maradj le a következő beszámolóról.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonutazz.blog.hu/api/trackback/id/tr7114976360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása