Nézd meg, mielőtt odautazol

Fedezzük fel a legjobb helyeket itthon!

Utazz Itthon - 6.rész - Gödöllő

2018. november 10. - watchman

A múlt héten sajnos megfáztam, ezért a szokásos vasárnapra tervezett bejegyzésem elmaradt.
Ezt most igyekszem pótolni, már ma, szombaton elérhető az új videó és beszámoló. 

Ezen a héten Gödöllő -re invitálom olvasóimat.

A város Budapesttől északkeletre 30 km-re fekszik, autóval a 3-as főúton vagy az M3-as autópályán lehet megközelíteni pestről. 
Aki a tömegközlekedést részesítené előnyben, a H8-as jelú HÉV-et vagy a volánbuszt is választhatja.

Látnivalók:

város legismertebb nevezetessége a Grassalkovich-kastély vagy más néven a Gödöllői Királyi Kastély. Mayerhoffer András építőmester 1735-öt követően kapott megbízást a kastély megépítésére, amely később több bővítésen is keresztülment. Mai formáját a 19. század végére nyerte el.

Nem csak remek látnivaló, de színvonalas kultúrális programok is találhatóak a katélyban. Ha megtekintettük a kastélyt, jó idő esetén érdemes kisétálni a kastély parkba, ami a kastély mögött helyezkedik el és nyáron nagyon szép zöld, de ősszel is igen hangulatos.
 
A Hamvay-kúria ad helyet a Gödöllői Városi Múzeumnak és a Gödöllői Városi Mozinak. Udvarán működik a városi piac. Az 1990-es évek végére ez az épület is teljesen megújult. A múzeum 2001-ben elnyerte "Az év múzeuma 2000" szakmai kitüntetést.

A gödöllői mozi egyébként nemrégen lett felújítva, azóta erős indok kellene, hogy egy filmért Pestre felutazzon az ember. 

Persze a mozi, a múzeum és a kastély mellett van azért még látnivaló. 
Érdemes ellátogatni a főtérre, ami a kastélytól csak pár percre van gyalog.

A főtéren és környékén vannak kávézók, fagyizók, cukrászdák és éttermek.
Egy könnyű délutáni sétára kiválóan alkalmas a hely, vannak padok, ha elfáradtunk, ha pedig megéheztünk a Pizzapalazzo például remek hely. A megújult főtéren pedig a gyerekeknek rengeteg játék lehetősége van, egy pár órára garantáltan leköthetőek a kis lurkók.

Romantikus sétára az Erzsébet parkot ajánlom, nagyon szép, főleg összel, a park előtt pedig egy aranyos kis fagyizó van, így a sétát egy fagyizással igazán könnyű összekötni :)

Epark4.jpg (500×333)

Hétvégi kiruccanásnak szerintem ennyi bőven elég, ha bármilyen más érdekes programon ajánlanál, komment-ben írd meg.

Ha tetszett a videó és az ajánló, iratkozz fel a youtube csatornámra és a facebook oldalt kedveld be, hogy ne maradj le a következő epizódról.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonutazz.blog.hu/api/trackback/id/tr1114364301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása