Nézd meg, mielőtt odautazol

Fedezzük fel a legjobb helyeket itthon!

Utazz Itthon - 2. rész - Siófok

2018. szeptember 27. - watchman

Siófok - Hotel Azúr****

 

A Balaton és a Wellness. Ezek nem feltétlenül járnak kéz a kézben, hiszen, amikor az ember nyaralni megy a Balatonra, nem az a kép ugrik be, hogy a beltéri jakuzzi-ban áztatjuk a lábunkat.

Ugyanakkor, nagyon is racionális döntés lehet, hiszen az időjárás manapság kiszámíthatatlan, és elég lehangoló lehet, esős időben a szállodaszobában kuksolni a nyári szabadság alatt. Ha wellness szállodába megyünk, rossz idő esetén sem kell a fürdőruhát a bőröndben hagyni.

És akkor a szálloda:

• Megközelíthetőség:

Autóval a szálloda Budapestről kb. 1 óra 20 perc alatt érhető el az M7-es autópályán. Sajnos odafele és visszafele is dugóba kerültünk. Előre tervező utazóknak ajánlom a Waze okos-telefon applikációt, azon rögtön látjuk, ha baleset vagy bármi esemény lassítja a haladást a tervezett útvonalon.

• Ellátás:

A félpanziós ellátásban svédasztalos reggeli és vacsora van, tematikus vacsorával, minden nap más témakörre épül a vacsoraválaszték. A reggeli választéka majdnem minden nap ugyanaz volt, beleértve a felvágottak és a friss zöldségek kínálatát. A látványkonyha részeként omlettet és tükörtojást sütnek frissen. Az étteremi rész felújításon esett át, ami mindenképpen pozitívum.

 • A szobák:

A szállodai szobák 3 főbb épületrészben helyezkednek el. Mi a standard kétágyas szobában voltunk. A bútorzat és a dizájn nem épp a legmodernebb hatást keltik, cserében tágasabb, mint a modernebb kinézetű Superior kétágyas szobák. Az ágyak kényelmesek. Sajnos a légkondicionálóról nem mondhatom el ugyanezt. Egy napig abszolút nem működött, a többi napon pedig nagyon gyengén hűtött, ez pici babával nem túl jó, ebben a melegben.

 

• Wellness

A wellness rész tágas, a benti úszómedence vize kellemesen meleg, van benne élmény medence, sodrófolyósóval, a jakuzzi nem túl nagy, igaz, nem is volt tele az ott tartózkodásunk alatt. Van termál medence is, de nincsen szeparálva, így aki csöndes kikapcsolódásra vágyik meleg vízben, erre nincsen lehetőség.

A szállodának saját partszakasza van a Balatonon. Ez tízpontos. Szépen ápolt fű, elégséges napágy minden vendégre, gondozott partszakasz.

 

• Személyzet:

 A személyzet kedves volt, felkészült. A becsekkolás gyorsan és zökkenőmentesen zajlott. Előzetesen kaptam email-t, amiben előre be lehetett jelentkezni, de ennek ellenére ugyanúgy kitöltették velem a bejelentkezésilapot. 
Animátorok foglalják le a kicsit nagyobb csemetéket, hogy a szülők nyugiban pihenjenek.

 

• Parkolás:

A parkolásért külön fizetni kell, nincs mélygarázs.
Kijelentkezéskor a parkolási díjat elengedték a légkondi miatt.

Összegzés:
• Étterem 3/5
• Szoba 3/5 (A légkondi miatt)
• Wellness 4/5
• Strand 5/5
• Ár-Érték 3/5

Összességében az a véleményem, hogy ez a szálloda is kiválóan alkalmas pihenésre családdal, de akár kettesben is. Siófok ugyan a bulizós része Balatonnak, de a szálloda nyugis környezetben fekszik, 15 perc sétára a központtól.  

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonutazz.blog.hu/api/trackback/id/tr3214267385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása